Trends in tuinontwerp

Nu we wat meer thuiszitten vanwege het coronavirus, is het de perfecte tijd om de tuin eens onder handen te nemen. Wilt u uw tuin een facelift geven of juist helemaal opnieuw inrichten? Alles valt of staat dan met een professioneel tuinontwerp. Gelukkig bent u bij Jongerius Tuinen op de goede plek. In dit blog vertellen wij u graag meer over de verschillende mogelijkheden en trends die er zijn in tuinontwerp anno nu.

De klimaatbestendige tuin

Populair zijn klimaatadaptieve tuinen. Een ‘slimme’ tuin, waarbij in de aanleg rekening wordt gehouden met het milieu en de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan het opslaan of afvoeren van regenwater na een piekbui. De tuin van de toekomst heeft een goede waterafvoer, eventueel met opslag om het water op te vangen zodat het in een droge periode weer gebruikt kan worden. Ook worden in dit soort ontwerpen terrastegels of stenen zo veel mogelijk vermeden. Zo kan het water beter wegstromen. Toevoegingen als duurzame, automatische verlichting of bewateringssystemen zien we ook terugkomen in de klimaatbestendige tuin.

Genieten van een kleine tuin

Wanneer u niet genoeg ruimte heeft, is het aan te raden om te kiezen voor tuinontwerp voor een kleine tuin. Ook hierin zijn zeker trends zichtbaar voor mensen die een kleinere tuin hebben en sowieso al moeten woekeren met de ruimte. Bijvoorbeeld als u in de (binnen)stad woont. De ruimte optimaal benutten en toch een gezellige tuin hebben? Met een ontwerp op maat voor uw kleine tuin is dit zeker mogelijk. In dit soort ontwerpen wordt juist gekozen voor natuurlijke materialen. Bijvoorbeeld houten of stenen ombouwen voor een kliko of een mooie haag in plek van een hek. In een professioneel ontwerp wordt de ruimte zo optimaal mogelijk en naar uw wensen benut.

Onderhoudsvriendelijke tuinen

een-prettige-tuin-om-tot-rust-te-komen

Heerlijk, zo’n tuin om tot rust te komen.

Geen groene vingers en toch willen genieten van groen en een tuin? Dat kan met de onderhoudsvriendelijke tuin. In deze tuin wordt bewust gekozen voor planten of bomen die om zo min mogelijk onderhoud vragen. Combinaties tussen grotere planten, plantenbakken met onderhoudsvriendelijke planten, plavuizen en of tegels zijn hier populair. De ideale onderhoudsvriendelijke tuin vindt de middenweg tussen stijl, gemak én comfort. Zonder in te leveren op gezelligheid. Let wel: een onderhoudsvrije tuin bestaat niet. Iedere tuin heeft vroeg of laat onderhoud nodig.

Een tuin om tot rust te komen

Hij lijkt een beetje op de onderhoudsvriendelijke tuin, maar een tuin tot rust te komen is nog altijd een grote wens voor veel mensen. Heerlijk ontspannen na een lange dag werken op een veranda of onder de over kapping. In de zomer met vrienden borrelen of een leuk gazon en speelplek de kinderen; het is allemaal mogelijk. Belangrijk in dit tuinontwerp zijn uw eigen wensen en voorkeuren. Een goede tuin om tot rust te komen vraagt dus om een persoonlijke touch en invulling.

Schakel een professional in

Bent u op zoek naar een professional op het gebied van tuinontwerp? Neem dan contact op met Jongerius Tuinen. Wij denken graag met u mee in de verschillende mogelijkheden, ook als het gaat om tuinonderhoud. Hiervoor zijn wij voornamelijk actief voor tuinonderhoud in Aalsmeer of Amstelveen. Aan de hand van onze eerdere projecten kunnen wij u al een goed beeld geven van onze werkzaamheden. Op basis van uw voorkeuren en wensen werken wij dan een ontwerp voor u uit.

grasmaaien-is-een-belangrijk-onderdeel-van-tuinonderhoudonderhoud-in-de-tuin-in-het-najaar