Tuinonderhoud: wat houdt het in?

Wilt u in het voorjaar of in de zomer heerlijk kunnen genieten van uw terras en tuin? Dan moet u daar in de wintermaanden al het een en ander aan doen. Voor niets gaat de zon op en dat geldt al helemaal voor uw tuin. Wie wil genieten van zijn of haar tuin, dient de tuin goed te onderhouden. En eerlijk: daar plukt u uiteindelijk echt de vruchten van. Maar hoe pakt u het onderhouden van uw tuin nu eigenlijk doeltreffend aan? In dit nieuwe blog van Jongerius Tuinen vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden en geven wij u bovendien enkele tips!

Schakel een hovenier in de buurt in

Wilt u uw tuinonderhoud liever niet zelf uitvoeren? Dat is best begrijpelijk. Niet iedereen heeft natuurlijk groene vingers of houdt van tuinieren, hoewel hij of zij wel graag van zijn tuin wil genieten. In dat geval is het aan te raden om een tuinprofessional in te schakelen. Dit kan een hovenier- of tuinbedrijf zijn dat op regelmatige tijdstippen (per seizoen of per maand) uw tuin flink aanpakt. Schakel hier altijd een hovenier in de buurt voor in. Op die manier kunt u contact momenten kort houden, maar is een hovenier ook altijd in de buurt. Jongerius Tuinen is bijvoorbeeld voor tuinonderhoud in Aalsmeer, maar ook Amstelveen actief.

De essentie van tuinonderhoud

Wat we vaak zien is dat het onderhouden van een tuin, zeker als deze volgens een ontwerp is aangelegd, echt noodzakelijk is. Een tuin aan de hand van een ontwerp kenmerkt zich door bepaalde vormen en lijnen die door middel van planten worden gecreëerd. Hagen, heggen, maar ook bloemperken worden nauwkeurig aangeplant voor een mooi resultaat. Toch vraagt dit om onderhoud. Wat wordt zoal onder tuinonderhoud verstaan?

Snoeiwerkzaamheden: Heeft u hagen, heggen of bomen in de tuin staan? Dan vragen deze per seizoen om verschillende onderhoudswerkzaamheden. Met name het snoeien van een haag is belangrijk om de plant in model te houden en klaar te maken voor het naderende seizoen.

Algemeen onderhoud: Algemeen onderhoud is bijvoorbeeld onkruid wieden dat tussen de planten of terrastegels groeit, maar ook het schoonmaken van deze terrastegels. Ook planten bemesten, het gras maaien, bladeren opruimen of een tuin winterklaar maken hoort bij algemeen onderhoud.

Vijveronderhoud: Ook een vijver dient van tijd tot tijd onderhouden te worden. Met name algen en andere waterplanten kunnen zorgen dat het water niet helder meer is en eisen veel ruimte op. Tevens wordt de bekleding van de vijver (vaak is dit met vijverfolie gedaan) gecheckt op eventuele gaten of lekken.

snoeien-is-noodzakelijk-voor-een-mooi-onderhoude-tuin

Wanneer een hovenier inschakelen?

Bent u benieuwd welk soort onderhoud u makkelijk zelf uit kunt voeren of waarvoor u toch een professionele hovenier in moet schakelen? Neem in dat geval contact met Jongerius Tuinen op via ons contactformulier. Wij denken graag met u mee en zorgen ervoor dat u weer een schitterende tuin krijgt of de juiste kunt blijven houden!

de-herfst-heeft-invloed-op-de-tuinde-tuin-anno-nu-op-basis-van-ontwerpen