Het belang van tuinonderhoud na de tuinaanleg

Na het ontwerpen en aanleggen van uw nieuwe tuin is het echt van groot belang om uw tuin regelmatig te onderhouden. De tuin is echt een verlengstuk van uw woning. Een goed onderhouden tuin draagt bij aan uw woonplezier. Uw gezinssituatie bepaalt voor een deel de functie van de tuin. Een gezin met kleine kinderen geeft de voorkeur aan een veilige speelplaats waar genoeg ruimte is om te ontdekken, terwijl een gepensioneerd echtpaar liever een tuin creëert met genoeg groen en rust om heerlijk de dagen in door te brengen. In dit blog vertellen we meer over het belang van tuinonderhoud na de tuinaanleg.

Tuinonderhoud na de tuinaanleg houdt je tuin in topconditie

Vooral de eerste periode na het aanleggen van de tuin is het cruciaal om uw tuin goed te verzorgen. Op deze manier houdt u uw tuin in topconditie en mooi in vorm. Waarschijnlijk heeft u met uiterste zorgvuldigheid en aandacht een tuinontwerp laten maken en uiteindelijk laten aanleggen door een hovenier. Misschien bent u zelf wel aan de slag gegaan en heeft u flink wat uren gestoken in het aanleggen van een nieuwe tuin. Hoe dan ook, u wilt uiteraard zo lang mogelijk genieten van uw prachtige nieuwe tuin. Een tuin bestaat uit levende materialen zoals planten, bomen, gras en bloemen. Bij het niet onderhouden van de tuin blijven deze elementen toch hun gang gaan, en u zult merken dat al gauw de tuin er niet meer uitziet zoals eerst. Door regelmatig het juiste tuinonderhoud uit te voeren blijft uw tuin de gewenste vorm houden.

Planten hebben licht en voedingsstoffen nodig om te groeien

Eén van de belangrijkste werkzaamheden van tuinonderhoud is het tijdig snoeien van alle planten en bomen. Wanneer u niet op tijd snoeit, krijgen planten lager bij de grond het lastig. Hogere planten overschaduwen de lagere planten, waardoor ze minder zonlicht krijgen. Het is algemeen bekend dat de meeste planten goed gedijen in het zonnetje. Daarnaast kunnen ongesnoeide planten andere beplanting doen verstikken, omdat zij te groot zijn geworden. We adviseren daarom om echt het snoeiwerk goed bij te houden. Zo houdt u uw planten gezond en sterk. Tevens kunnen planten die niet onderhouden worden ook minder goed de voedingsstoffen opnemen die ze nodig hebben om te groeien. Alle nuttige stoffen gaan naar ongewenste groeiers zoals onkruid, terwijl de planten en bloemen dit juist kunnen gebruiken. Tijdig snoeien dus, om ervoor te zorgen dat alle beschikbare voeding optimaal ingezet wordt.

Schakel de diensten van Jongerius Tuinen in!

Heeft u een schitterende tuin laten aanleggen, maar heeft u geen tijd om uw tuin op de juiste manier te onderhouden? Jongerius Tuinen is niet alleen specialist in het ontwerpen en aanleggen van tuinen, maar u kunt ook onze diensten inschakelen voor het onderhouden van uw tuin. Zoekt u dus een ervaren hovenier voor uw tuinonderhoud in Aalsmeer of uw tuinonderhoud in Amstelveen? Dan verzorgen en onderhouden wij graag uw tuin! Wilt u meer weten? Vul dan direct ons contactformulier in!

onderhoud-in-de-tuin-in-het-najaarWat verstaan we onder kantoorbeplanting?