Achterstallig tuinonderhoud overlaten aan een professional

Goed onderhoud van een tuin is onmisbaar. Zo geniet u het hele jaar door van een gezonde tuin. Toch komt het regelmatig voor dat een tuin door de jaren heen niet goed onderhouden is. Dit kan uiteraard door verschillende oorzaken komen. Een jarenlang verhuurde woning met grote tuin zal waarschijnlijk minder goed onderhouden zijn dan een koop huis. Daarnaast kan een tuin ook achterstallig onderhoud hebben opgelopen doordat de bewoners geen tijd hebben, het niet leuk vinden om te tuinieren of omdat ze het fysiek niet meer aankunnen. Bij jarenlang achterstallig tuinonderhoud adviseren we om een ervaren professional in te schakelen.

Waarom een tuin periodiek onderhouden?

Om uw tuin mooi in vorm te houden en in een gezonde conditie, is periodiek en tijdig onderhoud noodzakelijk. Het onderhouden van gras, een vijver, en het snoeien van bomen en planten vraagt speciale kennis en aandacht. Wanneer dit voor een lange periode niet is gedaan dan stapelen de werkzaamheden zich op. Dit komt ook de staat van de verschillende elementen in uw tuin niet ten goede. Gemiddeld heeft een tuin twee keer per jaar onderhoud nodig, in het voorjaar en in het najaar. In het voorjaar wordt er vooral bemest. In het najaar bestaan de taken voornamelijk uit het winterklaar maken van de tuin door snoeien en onkruidvrij maken.

De gevolgen van achterstallig onderhoud op een tuin

Als een tuin niet periodiek onderhouden wordt dan resulteert dit in een ernstig verwilderde situatie waarbij er op veel plekken onkruid groeit. Hoewel sommige mensen ervan houden, vinden de meeste het er maar slordig en onverzorgd uitzien. De uitstraling van een tuin zegt veel over mensen en hoe zij met hun woning en tuin omgaan. Dit heeft ook een grote invloed op de waarde van een woning. Een huis verkopen met een verwilderde tuin waar veel onderhoud nodig is zal hoogstwaarschijnlijk minder snel verkopen dan een woning en tuin die door de jaren heen keurig onderhouden is.

Laat het over aan een hovenier

Om een het achterstallige tuinonderhoud weg te werken, adviseren we om de diensten van een hovenier in te schakelen. Jongerius Tuinen kan u hierbij helpen. Als ervaringsdeskundige weten we precies wat er nodig is om uw tuin weer in topconditie te krijgen. Bij ons kunt u o.a. terecht voor snoeiwerkzaamheden, tuinonderhoud, doorplanten, herplanten en boomverzorging. Met het tuinonderhoud door Jongerius Tuinen hebt u binnen mum van tijd weer een tuin waar u trots op kunt zijn. We zijn actief in de regio van Aalsmeer en Amstelveen.

Voorbeeld hydrocultuurTips om een landelijke tuin te creëren