Landelijke tuin creëren? 5 tips

Een landelijke tuin kenmerkt zich door een natuurlijke uitstraling dat stijlvol en tijdloos is. Er zijn verschillende mogelijkheden om een tuin een landelijk karakter te geven. De natuur en de omgeving spelen een belangrijke rol bij de keuzes die u hierin maakt. In dit blog delen we vijf praktisch toepasbare tips om een landelijke tuin te creëren.

Hoe een landelijk karakter kan worden gegeven aan een tuin

Zoals aangegeven zijn er meerdere mogelijkheden om een landelijk karakter aan een tuin te geven. Het belangrijkste kenmerk van een landelijke tuin is dat deze plek eenvoud en rust uitstraalt. Dit kan gecreëerd worden door mooie lange lijnen. Deze lijnen kunnen of een speelse ronde vormgeving hebben of juist strak en recht zijn. De aanplanting speelt hierbij een belangrijke rol. Bij een landelijke tuin wordt er vaak gekozen voor groepen van één plantensoort. Deze plantensoorten kunnen bij elkaar aangeplant worden, waarbij de rechte lijnen en de ronde vormen in terug komen. Hiervoor kan een grote veelzijdigheid aan bomen, struiken of siergrassen gebruikt worden. Andere karakteristieke kenmerken van een tuin met een landelijk karakter zijn stijlvolle open vlakken in vorm van gazons, een stijlvolle afkadering, leuke doorkijkjes en ook een waterpartij past in een landelijke tuin. Uit het bovenstaande kunt u terecht opmaken dat een landelijke tuinstijl uitstekend past in een vrij ruime tuin.

Ruimtelijk buitenleven creëren met een landelijke tuin

Het is dus zeer goed mogelijk om een ruimtelijk buitenleven te creëren met een landelijke tuin. Hierbij is het zeer goede keuze om één mooi geheel te vormen van de natuur in combinatie met de omgeving. Dit betekent in de praktijk dat de tuin moet opgaan in de omgeving zodat het optisch beeld zeer ver kan reiken. Een lang lijnenspel en een eenvoudige inrichting leveren een zeer goede bijdrage aan dit beeld.

5 praktische tips:

  • Het plaatsen van een groot terras
  • Het aanleggen van een mooi gazon
  • Het maken van de keuze voor een mooie natuurlijke erfafscheiding
  • Het gebruik van mooie bomen om privacy, diepte en hoogte in de landelijke tuin te creëren
  • Het kiezen voor mooie beplanting dat groepsgewijs in de tuin kunnen worden geplaatst

Ruimte en gevoel zijn belangrijke uitgangspunten in de landelijke tuin. De tuin moet in balans zijn en een goede verhouding hebben tussen terrassen, functionele bestrating (waaronder bijvoorbeeld een oprit/ parkeerplekken) en mooie planten en gazon. Maak gerust gebruik van de lange ervaring en uitstekende vakkennis van Jongerius Tuinen voor het creëren van een landelijke tuin. We helpen u graag met het ontwerpen, plaatsen en onderhouden van de tuin van uw dromen.

Achterstallig tuinonderhoud overlaten aan een professionalTuin winterklaar maken