Wat is hydrocultuur?

De term hydrocultuur zien we steeds vaker voorkomen. Niet voor iedereen is duidelijk wat nu precies hydrocultuur is en wat je ermee kunt doen. In dit blog leggen we uit wat hydrocultuur is, benoemen we voordelen van hydrocultuur en ontdekt u in welke situaties of plekken we dit systeem toepassen.

Hydrocultuur: dit houdt het in

Hydrocultuur of hydroponie is een systeem waarbij wortels van planten groeien tussen kleikorrels. De kleikorrels kunnen water en voeding opnemen en dit geleidelijk afgeven aan de wortels van de plant. Op dit moment is hydrocultuur, ook wel watercultuur genoemd, één van de meest bekende systemen. Het systeem wordt niet alleen gebruikt bij kantoorplanten, maar ook voor groenteteelt in de kas zoals sla, witlof en tomaat.

Alle kenmerken op een rijtje

Hydrocultuur planten worden in het begin als reguliere planten verbouwd. Vervolgens worden ze zo gekweekt dat ze constant in water kunnen staan. Een hydrocultuur plant kunt u dus makkelijk in één keer veel water geven. Sommige planten hoeft u maar eens per maand te bewateren. Dit is echter afhankelijk van de standplaats en het type plant. Bovendien kan een hydrokorrel niet slinken, waardoor de wortels altijd voldoende water en zuurstof tot hun beschikking hebben. Om deze reden zijn hydrocultuur planten ook zeer in trek op de zakelijke markt. Ziekenhuizen, kantoorpanden, scholen en overige openbare gebouwen zijn uitstekende plekken voor hydrocultuur.

Hydrocultuur en kantoorbeplanting

Omdat een hydrocultuur plant maar één keer per 4 à 5 weken water nodig heeft, betekent het dat u of de hovenier minder werk heeft om alle planten in topconditie te houden op kantoor. Bij grondplanten verdubbelen de onderhoudswerkzaamheden, wat uiteraard ook meer kosten met zich meebrengt. Met hydrocultuur kunt u dus besparen op onderhoudskosten en geniet u langer van de planten. Want de levensduur van een hydrocultuur plant is doorgaans langer, omdat de plant veel sterker is ten opzichte van een normale grondplant. Het minimale onderhoud in combinatie met de lange levensduur en kostenbesparende eigenschappen, maken hydrocultuur een ideale uitkomst om meer groen aan een kantoorpand toe te voegen.

Uw pand in een modern jasje steken?

Werkt u nog altijd in een wat grauwig pand dat vanbinnen eens een moderne update mag krijgen? Dankzij het toevoegen van groen door middel van hydrocultuur geeft u uw kantoor- of bedrijfspand als het ware een tweede leven. We adviseren u graag over de mogelijkheden van hydrocultuur binnen uw kantoorpand tijdens een kennismakingsgesprek. Neem direct contact op bij interesse of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Inspiratie voor het aanleggen van een nieuwe tuinAchterstallig tuinonderhoud overlaten aan een professional