Waarom een hovenier inschakelen voor uw tuinonderhoud?

Helemaal tijdens de lente- en zomerdagen spenderen we maar al te graag de zonnige uurtjes in de tuin. De ruimte, vrijheid en de rust die een tuin uitstraalt maakt deze een geliefde plek voor velen. Helaas is de realiteit dat maar een klein deel van alle tuineigenaren de tuin daadwerkelijk op de juiste manier onderhoud. Het kost tijd en energie om alle verschillende gedeeltes van een tuin te voorzien van verzorging. Hoewel sommigen ervoor kiezen om het heft in eigen handen te nemen, laten anderen het tuinonderhoud over aan een professionele hovenier. In dit blog lichten we toe waarom er steeds meer mensen een hovenier inschakelen.

De werkzaamheden van een hovenier uitgelegd

Een hovenier is een duizendpoot die van alle markten thuis is op het gebied van tuinieren. Het is meer dan alleen een botanicus die de planten, bomen en gras verzorgd. Zo zijn de meeste hoveniers ook gespecialiseerd in het aanleggen van nieuwe tuinen, het maken van tuinontwerpen en het stijlen en (her)inrichten van tuinen. Om dieper in te gaan op de werkzaamheden betreffende tuinonderhoud, zijn de taken veelzijdig. Hoveniers zoals Jongerius Tuinen kunt u inhuren voor werkzaamheden zoals het maaien van gras, snoeien van de heg, bestrijden van insecten of het verzorgen van de planten, bomen of bloemen. Het bespaart u tijd en u bent verzekerd dat uw tuin op de correcte manier verzorgd wordt.

Waarom een hovenier inschakelen voor uw tuinonderhoud?

Tuinonderhoud door een hovenier: tuin in optimale conditie

U kunt gezamenlijk met een hovenier afspreken hoe regelmatig tuinonderhoud nodig is. Aan de hand van uw wensen én die van uw tuin, kan een hovenier op de afgesproken momenten in het jaar langskomen. Hij zorgt ervoor dat uw tuin in topconditie blijft en er een plek ontstaat waar u het liefst nooit meer weggaat. Een hovenier heeft uitstekende kennis van tuinen en kan u adviseren over verschillende facetten binnen tuinonderhoud. Mensen met een lastige bodem in de tuin zullen merken dat niet iedere soort beplanting kan groeien en opbloeien in de tuin. Een hovenier weet hier raad mee en kan bijvoorbeeld een schema opstellen waarbij hier rekening mee gehouden wordt. Ook wanneer uw tuin de blikvanger van uw huis of kantoorpand is, dan kunt u de hulp van een hovenier inschakelen. Deze vragen nét dat beetje meer aandacht. Een investering in een goede hovenier is waardevol en waarde vermeerderend voor uw tuin.

Gepast advies van de expert

Naast dat wij graag aan de slag gaan met het onderhoud van uw tuin, zijn wij ook altijd bereid om u te voorzien van passend advies. Bent u bijvoorbeeld zelf graag bezig in uw tuin, maar kunt maar weinig informatie vinden over een bepaalde plant? Weet u niet hoe u de plant kunt onderhouden of twijfel je over de juiste aanpak? Jongerius Tuin voorziet u graag van persoonlijk advies. Zoals u leest zijn er dus genoeg redenen om een hovenier in te schakelen. Wij raden u aan om eens kritisch naar uw tuin te kijken. Is alles op dit moment goed onderhouden en weet u precies wat u moet doen? Mocht dit niet het geval zijn. Schakel ons dan vandaag nog in!

Mogen wij bij u langskomen?

Bent u woonachtig in Aalsmeer of omstreken en op zoek naar een hovenier die uw tuinonderhoud van u overneemt? Jongerius Tuinen helpt graag een handje. U kunt ons inschakelen voor tuinonderhoud in Aalsmeer, maar daar houdt het niet bij op. Onze diensten bestaan verder uit het ontwerpen en aanleggen van tuinen, maar ook voor kantoorbeplanting kunt u bij ons terecht. Mogen wij bij u langskomen?

kantoorbeplanting-in-de-winter-aanpakkenTuin een facelift geven met een tuinontwerp?