Geef je tuin een facelift met een nieuw tuinontwerp

Kan uw tuin wel een upgrade gebruiken omdat deze verouderd is? Of bent u gewoon toe aan iets anders? Tijd om uw tuin eens onder handen te nemen. Het begint allemaal bij het maken van een professioneel tuinontwerp. Al sinds 1975 tekent Jongerius Tuinen tuinontwerpen. Hoe u uw tuin een facelift kan geven met een nieuw tuinontwerp leest u in dit blogartikel.

Het begint met de tekening

Aan de hand van een tekening met potlood en papier worden uw tuinwensen omgezet naar een 3D tekening. Met een 3D tekening krijgt u een beter beeld van het eindresultaat. Het is belangrijk om tijdens het ontwerpen rekening te houden met uw persoonlijke voorkeur en situatie. Denk aan het soort huis dat u heeft, maar ook de gezinssamenstelling en de omgeving spelen een rol. Vraag uzelf daarnaast af wat de verhouding groen/bestrating moet zijn en u graag wilt zien in uw tuin. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Voordelen van een tuinontwerp

Door een professionele tuinontwerper in te schakelen kan u uw wensen tot leven laten brengen. Professionals hebben de kennis en kunde om uw visie het beste te uiten. Zij denken verder dan alleen het ontwerp en weten vaak precies waar extra op gelet moet worden. Bovendien kunnen ze u voorzien van handige tips en persoonlijk advies.

Wanneer een tuin goed ontworpen en aangelegd is kan dit ook positieve gevolgen hebben voor de waarde van uw huis. Zo kan u met een investering in uw tuin de waarde wel 5-15% verhogen. Ook kunt u door middel van een tuinontwerp uiteindelijk uw tuin beter en efficiënter onderhouden. Niet iedereen heeft namelijk groene vingers. Een tuinontwerp laat precies zien hoeveel werk u gemiddeld zal hebben aan uw tuin en wat u van het onderhoud kan verwachten. U komt dus niet voor plotselinge verrassingen te staan en dat is wel zo prettig.

Doe inspiratie op, maar houdt het bij één stijl

Al gauw kunt u verloren raken in de vele verschillende tuinstijlen en wilt u die in één ontwerp realiseren. Dit zal resulteren in een onrustige en misschien zelfs chaotische tuin. Dit wilt u voorkomen. Professionele tuinontwerpers kunnen u hier goed bij begeleiden en adviseren. Heeft u helemaal geen idee wat uw smaak of stijl is? Dan kunt u voor inspiratie altijd op het platform Pinterest terecht. Of ga in gesprek met een tuinontwerper.

Voorbeeldstijlen

Bent u van plan om uw tuin opnieuw in te richten. Dat begint uiteraard bij een tuinontwerp, maar het is altijd verstandig om rekening te houden met een bepaalde tuinstijl. U heeft hierin meer keuze dan u waarschijnlijk denkt, er zijn namelijk tientallen stijlen. Wij zetten graag een aantal stijlen op een rijtje.

Klassieke tuin: een mooie, romantische strakke stijl die wordt gekenmerkt door fijne zichtlijnen. Het lijnenspel is hierin erg belangrijk met een symmetrische indeling.
Moderne tuin: sluit naadloos aan op de trend van nu. Een strak ontwerp met faciliteiten die we ieder moment van het jaar kunnen benutten. Denk bijvoorbeeld aan een terras, gras, vlonders en onderhoudsvrije beplanting.
Mediterrane tuin: dit doet u ongetwijfeld aan de Middellandse zee-omgeving denken. De tuinen die aansluiten bij deze stijl worden vaak ingericht met heerlijke terrassen, schaduwvrije plekken en diverse waterpartijen.

Uiteraard zijn er nog veel meer tuinstijlen. Wij helpen u graag verder met passend advies.

Wij helpen u graag uw visie te realiseren

Bent u benieuwd wat een professionele tuinontwerper voor u kan betekenen? Neem dan direct contact op met Jongerius Tuinen. Wij zijn telefonisch te bereiken op 0628677712 of stuur een mailtje naar info@jongeriustuinen.nl. Wij denken graag met u mee en zorgen ervoor dat u uw tuin een facelift kan geven!

Waarom een hovenier inschakelen voor uw tuinonderhoud?Een 3D tuinontwerp laten maken door een professional