Voorbereid de zomer in: schakel de diensten van een hovenier in

De zomerperiode is het tijdperk waarin we graag zoveel mogelijk uren in onze tuin willen doorbrengen. Uiteraard moet de tuin er dan ook wel mooi verzorgd uitzien. Als u zelf geen groene vingers heeft, is het goed om hiervoor gebruik te maken van de diensten van een hovenier. De lente en de zomer zijn immers de belangrijkste groeiperiodes van veel gewassen waardoor de tuin veel aandacht vraagt. Zorg daarom dat u goed voorbereid de zomer ingaat en schakel de diensten van een hovenier in.

Tuinonderhoud in de zomer

Als u veel waarde hecht aan een goed verzorgde tuin, weet u als geen ander dat het tuinonderhoud voorafgaand- en in de zomer veel tijd en energie vraagt. Het uitvoeren van al deze werkzaamheden is belangrijk om de natuur “bij te kunnen houden”. De maand mei wordt immers ook wel “de groeimaand van de tuin” genoemd en de maand juni doet hier weinig tot niets aan onder. 21 juni, de dag die we ook kennen als de langste dag, kenmerkt zich immers niet alleen doordat het lang licht is maar ook door een ander natuurlijk verschijnsel. Veel beplanting (zoals heesters en hagen) krijgen na deze langste dag een nieuwe groei impuls en moeten gesnoeid worden.

Naast het bovenstaande moeten de uitgebloeide bloemen van de vroegbloeiers weggehaald worden. Een plant heeft immers veel energie nodig om zaad te maken en deze energie kan uiteraard het beste gestoken worden in nieuwe bloei. Over energie gesproken: een tuin die volop actief is vraagt veel energie. Hiermee doelen we niet alleen op het feit dat het zeker verstandig is om de tuin van meststoffen te voorzien in deze periode maar ook op uw energie. Heeft u de energie om de natuur bij te kunnen houden? Heeft u daarbij ook de beschikking over de benodigde tijd en kennis?

Wij zorgen ervoor dat u kunt genieten van uw tuin deze zomer

Een juiste uitvoer en het geven van de benodigde aandacht voor het onderhoud aan de tuin is erg belangrijk om dit groene paradijs mooi, gezond en sterk te houden. Dit beschrijft precies wat een hovenier voor u kan betekenen met betrekking tot het onderhouden van tuinen. Een hovenier van Jongerius Tuinen kunt u inhuren voor werkzaamheden zoals het maaien van gras, snoeien van de heg, insecten bestrijden en/of het verzorgen van de planten, bomen of bloemen. Wij nemen deze volledige zorg van u over zodat u optimaal kunt genieten van uw tuin in de zomer. Als u woonachtig bent in Aalsmeer of omstreken komen we desgewenst ook graag bij u langs.

 

 

 

Wat verstaan we onder kantoorbeplanting?Inspiratie voor het aanleggen van een nieuwe tuin