Inspiratie voor het aanleggen van een nieuwe tuin

Als u plannen heeft om een tuin (opnieuw) te laten aanleggen, wacht u een flinke uitdaging. De eerste stap in dit traject is immers het bepalen hoe de tuin eruit moet komen te zien. Als u een nieuwe tuin gaat aanleggen of een oude tuin gaat herinrichten, kan er niet zomaar een schep in de grond zetten en aan de gang worden gegaan. Het aanleggen van een nieuwe tuin begint met een tuinontwerp. In deze blog helpen we u met het zetten van deze eerste stap. Hier vindt u inspiratie voor het aanleggen van een nieuwe tuin.

Stappenplan voor het aanleggen van een nieuwe tuin

Voor het aanleggen van een nieuwe tuin, zijn er een aantal stappen die moeten worden doorlopen. De eerste stap heeft betrekking op het in kaart brengen van uw wensen met betrekking tot het gebruik van de tuin. Vervolgens kan er op basis van de indeling van de tuin een concreet tuinplan worden gemaakt. Op basis hiervan kan de tuin worden vormgegeven. De vakmensen van Jongerius Tuinen helpen u uiteraard met de laatstgenoemde stappen. Uw wensen met betrekking tot het gebruik van de tuin vormen de basis voor de werkzaamheden die we voor u uitvoeren. Daarom helpen we u in dit artikel op weg met het zetten van de eerste stappen door u te inspireren in de veelzijdigheid aan tuinstijlen die u kunt laten aanleggen .

Inspiratie in de tuinstijlen die u kunt laten aanleggen

Er zijn zeer veel tuinstijlen die u kunt laten aanleggen. De keuze voor de tuinstijl die bij u past zal u een zetje in de goede richting geven bij het vormgeven van het verdere ontwerp van je tuin. U kunt bijvoorbeeld de keuze maken voor een klassieke tuin, die vaak gespiegeld is vormgegeven. Een moderne tuin heeft een strak ontwerp en is vaak van alle gemakken voorzien. De stadstuin is uw groene oase in een druk gebied en een bostuin is gebaseerd op het ecosysteem van het bos. Een kindvriendelijke tuin biedt veel plaats voor kinderen om op een veilige manier lekker buiten te spelen en met een ecotuin bent u zoveel mogelijk zelfvoorzienend. Naast deze opties kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een onderhoudsarme tuin, een landelijke tuin, een wellness tuin of een mediterrane tuin.

Laat u persoonlijk inspireren door de vakmensen van Jongerius Tuinen

Uiteraard kunt u zich ook persoonlijk laten inspireren door de vakmensen van Jongerius Tuinen. We nemen graag uw wensen door om hier een mooi passend tuinontwerp van te maken. Vervolgens zorgen onze hoveniers voor de aanleg van uw tuin zodat u zich kunt richten op de laatste stap van het aanleggen van een nieuwe tuin en dat is het genieten van het resultaat! Neem gerust contact met ons op als u gebruik wilt maken van onze vakkennis en ervaring op tuingebied.

 

Voorbereid de zomer in: schakel de diensten van een hovenier inVoorbeeld hydrocultuur