Tips voor kantoorbeplanting

Kantoorbeplanting is, hoewel bedrijven er vaak niet heel veel aandacht aan besteden, een belangrijk onderdeel voor de goede werksfeer in een bedrijf of op een kantoor. Waar ligt dit aan? Allereerst aan de zuiverende werking van planten, daarnaast zorgen ze voor extra zuurstof en passende luchtvochtigheid in de ruimte. Uit onderzoeken is dan ook gebleken dat men prettiger werkt in een ruimte waar planten staan. Inmiddels zijn er verschillende opties om uw kantoor te beplanten. Benieuwd? Wij zetten hier de opties op een rijtje.

Verticale beplanting

Een trend die zich de laatste voordoet en die gebruik maakt van de beperkte ruimte is de verticale tuin. Dit is eigenlijk niet meer dan een serie aaneengeschakelde bakken of ‘schappen’ die op de muur worden gemonteerd. Door middel van diverse soorten groene planten, bloemen of mos kan er zo een ‘groene muur’ gecreëerd worden. Niet alleen goed voor uw werknemers of interieur, maar het kan ook nog eens een unieke inrichting zijn en bijdragen aan een moderne of natuurlijke stijl die u met uw kantoor en bedrijf wil uitstralen.

Creatieve inrichting met planten

Planten hoeven niet altijd horizontaal geplaatst te worden zoals we hierboven al zagen. Denk ook eens aan creatieve inrichtingen van uw kantoorruimte met behulp van planten. Wie weet kunt u een paar kasten voorzien van planten of misschien is de hoek in het plafond geschikt voor een mooie hangplant. De Kentiapalm, Lepelplant en Ti-plant zijn veel geziene plantensoorten in het kantoor. Maar waarom bij deze casual planten blijven als er ook gekozen worden voor klimop, diverse mossen of zelfs bloemen?

Hydrocultuur: geschikt voor ieder kantoor

In veel kantoren is het plaatsen van planten op basis van hydrocultuur inmiddels ingeburgerd. Maar wat is dit voor kantoorbeplanting? Misschien kent u ze wel: de planten die in een laag terracotta balletjes staan, onder die laag balletjes ligt een laagje water waarin de plant haar wortels heeft. Door middel van een metertje kan op de juiste manier de geschikte hoeveelheid water en voeding aan de plant worden toegevoegd. Zo heeft uw plant altijd op tijd voldoende water of voeding, maar is het onderhoud relatief laag.

Laat uw beplanting uitvoeren

Het is logisch dat het aanpakken van de kantoorbeplanting geen klusje is dat u uw werknemers laat uitvoeren. Waarom zou u het daarom niet uitbesteden? Wanneer u met een professionele hovenier samenwerkt kunt u zowel het ontwerp, de aanleg en ook het tuinonderhoud in Aalsmeer of het onderhoud in Amstelveen door één bedrijf laten uitvoeren. Zo hoeft u niet om te kijken naar de planten, maar profiteert u wel van de goede eigenschappen. Heeft u al eens gedacht aan Jongerius Tuinen? Wie weet kunnen wij iets voor u betekenen. Neem vandaag nog contact met ons op.

Leave a Comment

genieten-van-groen-in-uw-tuin-kan-ook-in-de-winter