De mooiste tuinplanten voor de zomer

De tuin is the place to be in de zomerperiode. Niets is zo lekker als onder heerlijke klimatologische omstandigheden te genieten van uw privé paradijs. Het is uiteraard leuk om uw tuin wat “aan te kleden” met een aantal mooie tuinplanten. Dit roept de vraag op wat de mooiste tuinplanten voor de zomer zijn. Laat Jongerius Tuin u inspireren.

Tuinplanten in de zomer verzorgen

Tuinplanten zijn in de zomer de kleurmakers in uw tuin. U heeft hier veelzijdigheid aan keuzemogelijkheden. Hierop komen we later in deze blog op terug. Allereerst willen we u een aantal tips meegeven over hoe u de beplanting in uw tuin het beste kunt verzorgen. De sfeermakers laten zich immers graag van hun meest ijverige (lees: kleurrijke) kant zien maar hebben soms ook wel wat van uw aandacht nodig. De zomer is immers een echte groei- en bloeiperiode voor de beplanting waarbij er veel water verdampt wordt. Het is belangrijk om dit waterpeil gedurende de droge periode wel wat aan te vullen. Daarnaast kan het af en toe verwennen van de plant met een kortwerkende meststof geen kwaad. Een ijverige plant heeft immers veel “voedsel” nodig en de kortwerkende meststoffen bevatten deze bouwsteentjes. Tot slot is het goed om u erop te wijzen dat u de uitgebloeide bloemen best mag wegknippen. Hiermee geeft u de tuinplanten alle energie voor de groei en bloei.

De mooiste zomer tuinplanten voor een schaduwrijke plek

Heeft u een tuin in de schaduw? Dan heeft u nog altijd volop mogelijkheden om er in de zomer een kleurrijk geheel van te maken met een aantal fanatieke bloeiers. Hieronder een aantal aanbevelingen van mooie zomerplanten voor een schaduwrijke plek.

  • Vlijtige liesjes zorgen voor een fleurig geheel in de kleuren wit, roze en rood.
  • Begonia’s bieden altijd de gewenste kleur in de tuin. Deze planten zijn makkelijk in de omgang. Ze ontwikkelen zich prima in een luchtige, vochtige ondergrond maar ook op een wat drogere standplaats zal deze tuinplant u niet teleurstellen.
  • De Bellenplant kennen we beter als de Fuchsia. De plant laat zich tot en met oktober van de kleurrijkste kant zien en zijn in prachtige kleurcombinaties verkrijgbaar.

De mooiste tuinplanten voor zonrijke plekken

Schijnt de zon volop in uw tuin? Dan heeft u alle mogelijkheden om van uw tuin een kleurrijk geheel te maken en te voorzien van het mooiste groen. Uiteraard kunnen we u ook hierin inspireren.

  • Met het benoemen van de Petunia vestigen we uw aandacht op een mooie zomerbloeier. Deze tuinplant is verkrijgbaar als losse plant die u in de tuin kunt planten maar ook in manden of potten.
  • Er wordt wel eens gekscherend gedaan over geraniums maar in de tuin zijn dit echte eyecatchers met hun felrode, oranje, lila, donker rode en witte bloemen. Daar zit u graag achter deze zomer.
  • Onze aanbeveling van ijsbloemen zal u wellicht verrassen maar laat u niet foppen door de naam. Dit is een echte zomerbloeier die haar bonte bloemblaadjes in de avond en nacht zal sluiten om deze overdag weer te openen.

Bent u nog helemaal niet toe aan de keuze voor de mooiste tuinplanten voor de zomer en bent u allereerst op zoek naar een vakman die uw tuin in Aalsmeer kan ontwerpen? Ook voor het ontwerpen van een tuin in Aalsmeer kunt u bij Jongerius Tuinen terecht. Wij zorgen er graag voor dat u in de zomer kunt genieten van de mooiste tuin, met daarin uiteraard de mooiste tuinplanten.

Tuinaanleg