Vorst op komst: onderhoud uw tuin

Als de temperaturen dalen, is het belangrijk om uw tuin klaar te maken voor de koudere maanden. Voordat de vorst in het land is, kunt u een aantal dingen doen om ervoor te zorgen dat uw tuin er goed uitziet en gezond blijft.

Belang van tuinonderhoud tijdens vorst

Het is belangrijk om uw tuin goed te onderhouden voordat de vorst aanbreekt. Wanneer de vorst invalt, kan dit namelijk leiden tot schade aan planten en bloemen. Daarnaast kan tuinonderhoud ervoor zorgen dat uw tuin er ook in de winter goed uitziet.

Onderhoud na de herfst houdt natuurlijk ook in dat u de gevallen bladeren van loofbomen verwijderd. Ondanks het feit dat de bladeren op de grond niet perse kwaad kunnen voor uw tuin, is het toch verstandig om ze te verwijderen. Vooral als het nat is in de natuur en het begint te vriezen, kunnen deze hopen bladeren zeer glad worden.

Planten beschermen tegen vorst?

Het is belangrijk om sommige planten te beschermen tegen vorst. De planten die men in Nederland in de tuin zet, zijn immer niet bestand tegen onze relatief koude winters. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat planten goed beschermd zijn voordat de vorst invalt. Dit kan bijvoorbeeld door middel van mulchen of het plaatsen van een afdeknet over planten.

Ook is het mogelijk om een boom zoals een vijgenboom in te pakken met noppenfolie of ander isolerend materiaal. Als u vragen heeft over dit soort tuinonderhoud is het altijd handig om even contact op te nemen met een professionele tuinaannemer of hovenier. Zij kunnen u precies vertellen welke planten en bomen er niet tegen de vorst kunnen. Ook kunnen zij u adviseren over manieren om de planten te beschermen tegen de vorst. Bent u op zoek naar advies of geheel ontzorgde tuinaanleg in Aalsmeer? Neem dan contact op Jongerius Tuinen.

Tuin winterklaar maken

Om ervoor te zorgen dat uw tuin er ook in de winter goed uitziet, kunt u deze winterklaar maken. Dit houdt in dat u een aantal dingen doet om ervoor te zorgen dat uw tuin er netjes uitziet en gezond blijft. Zo kunt u bijvoorbeeld onkruid verwijderen en het gazon schoonmaken door eventuele bladeren te verwijderen.

Ook is het belangrijk om beplanting te snoeien voordat de vorst invalt. Dit kan voorkomen dat planten beschadigd raken door de kou.

Wilt u meer weten over tuinonderhoud?

Als u meer wilt weten over tuinonderhoud of behoefte heeft aan hulp bij het onderhoud van uw tuin, dan kunt u contact opnemen met Jongerius Tuinen. Zij kunnen u adviseren over het onderhoud van uw tuin en helpen met het winterklaar maken van uw tuin.

Beregening tuinZijn jouw planten al klaar voor de winter?