De voordelen van beregening in uw tuin

Bent u op zoek naar de voordelen van het aanleggen van een beregeningsinstallatie in uw tuin? Dan bent u hier aan het juiste adres. Wij leggen u in deze blog uit waarom beregening in uw tuin zo belangrijk is en welke voordelen het met zich meebrengt.

Beplanting waarvoor beregening noodzaak is

Beregening is vooral belangrijk voor planten die veel water nodig hebben, zoals bomen, hagen en grote struiken. Deze planten kunnen namelijk niet zonder water en zullen dan ook snel verdorren. Daarnaast zijn er ook veel soorten planten die niet tegen droogte kunnen. Denk hierbij aan kwetsbare plantjes, bloemen en groentes. Als deze plantjes niet genoeg water krijgen, zullen ze langzaam afsterven.

Ook in de lente is het belangrijk om de planten die dit nodig hebben voldoende water te geven. Soms kan het vervelend zijn om met een tuinslang uw hele tuin te besproeien. Ook is het vaak aardig wat moeite om op iedere plek een goede hoeveelheid water terecht te krijgen. Bij een beregeningsinstallatie aangelegd door een professioneel bedrijf zal hier altijd al rekening mee gehouden worden. Zo weet u zeker dat uw planten de hoeveelheid water krijgen die ze nodig hebben, zonder dat u hiervoor erg veel moeite hoeft te doen.

Waterhuishouding goed regelen

Met een beregeninginstallatie kunt u precies regelen hoeveel water uw planten krijgen. Dit is erg belangrijk, want te veel of te weinig water kan schadelijk zijn voor de plant. Daarnaast kunt u met een beregeninginstallatie ook de correcte hoeveelheid water op de juiste plekken toevoegen. Zo wordt er bijvoorbeeld meer water toegevoegd aan plekken waar de grond droger is.

Zoals hiervoor al aangegeven, zal een professionele hovenier of bedrijf wat gespecialiseerd is in tuinaanleg hier altijd rekening mee houden. Een beregeningssysteem kan zo ingericht worden dat de planten die het meeste water nodig hebben dit ook krijgen. Hierdoor hoeft u minder na te denken en wordt het makkelijker om de waterhuishouding in uw tuin optimaal te regelen. Het zal veelal een kwestie zijn van de installatie aanzetten en zijn werk laten doen.

Uw tuin altijd groen en levendig

Wilt u graag een tuin die altijd groen en levendig is? Dan is beregening echt iets voor u! Door beregening hoeft u namelijk nooit meer tegen droge en dorre bladeren aan te kijken. Bovendien zorgt beregening ervoor dat er minder onkruid in uw tuin groeit, omdat onkruid vooral in droge grond groeit.

Vooral in het hoogseizoen is er in Nederland tegenwoordig te weinig neerslag voor grotere gewassen zoals hagen en heggen. U wilt natuurlijk niet dat uw mooie afscheidende heg opeens droge plekken erin heeft waardoor hij niet meer de gewenste privacy biedt. Daarom is het belangrijk om grote beplanting te voorzien van voldoende water. Hiermee houdt u uw tuin mooi en levendig en de begroeiing dicht en groen.

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over de voordelen van beregening? Volg dan deze blog goed waar wij regelmatig tips en trucs geven om een perfect tuin te onderhouden. Of neem contact op met Jongerius Tuinen.

herfststuinVorst in de tuin