Het hele jaar door genieten van een sfeervolle tuin

De tuin wordt steeds meer een echt onderdeel van onze woning. De sfeer is heel belangrijk en je moet jezelf er echt thuis kunnen voelen. We zijn ons er tegenwoordig steeds vaker van bewust dat de inrichting heel erg bepalend is voor de sfeer. Daarom is het ook goed om de tuin sfeervol in te richten. Nu heeft iedereen natuurlijk een unieke smaak en niet iedere tuin heeft dezelfde afmetingen. Aan de hand van dit artikel bespreken we verschillende opties, zodat jij het hele jaar door kan genieten van een sfeervolle tuin.

Blijf genieten van een sfeervolle tuin

Het lijkt haast onmogelijk: een tuin die zowel in de winter als in de zomer sfeervol is ingericht. Gelukkig is dit gewoon mogelijk, er zijn namelijk een aantal handige tips die altijd en overal sfeer met zich meebrengen. Allereerst is het sfeer verhogend om veel mooie groene bloemen en planten in de tuin te hebben. In de herfst als alle bladeren van de bomen vallen, blijft er vaak een kale tuin over. Dit maakt de tuin niet aantrekkelijk. Als oplossing kun je daarom wintergroene planten plaatsen. De buxus als voorbeeld, blijft het hele jaar groen en daarom kun jij zowel in de zomer als in hartje winter genieten van de mooie groene kleur. Naast de buxus zijn ook de kerstroos, de hulst of verschillende coniferen wintergroene opties.

Decoraties zijn ook sfeervol

Naast verschillende gewassen, kun je natuurlijk ook aan de slag met verschillende decoraties. Heb je een mooie loungeset onder de veranda of een zitruimte die wel wat extra sfeer kan gebruiken? Enkele simpele decoraties maken al een groot verschil. Denk bijvoorbeeld aan een mand om je haardhout in te bewaren of verschillende potten/vazen om planten in te bewaren. Een mooie krans met verschillende takken en besjes creëert ook een fijne sfeer.

Een warme uitstraling mag altijd

Extra warmte zorgt altijd voor meer sfeer in de tuin. Een fijn vuurtje op een zomerse avond of als de sneeuw langzaam op de grond valt is altijd erg gezellig. Misschien heb je ergens nog wel een paar vuurkolven of een buitenhaard staan? Creëer een mooi hoekje waar de warmte samen komt om een sfeervol geheel te maken. Wil jij nog meer inspiratie opdoen of wil je graag van een expert horen wat de mogelijkheden zijn om van jouw tuin een sfeerrijk geheel te maken? Dan ben je bij Jongerius Tuinen aan het juiste adres. Wij bieden verschillende diensten aan om van jouw tuin een droomtuin te maken.

Tuinontwerptuintips-voorjaar