De beste tuintips voor het voorjaar

Het voorjaar komt er weer aan. De vogeltjes fluiten en de voorjaarszon komt weer tevoorschijn. De tuin krijgt langzaam weer groene tinten en dus is het juiste moment aangebroken. Uw tuin mag worden voorzien van een voorjaarsbeurt. Er zijn dan ook een aantal zaken waar u het beste rekening mee kunt houden voordat u begint met de voorjaarsbeurt. In deze blog bespreken we verschillende tips om uw tuin klaar te maken voor het voorjaar. Lees snel verder!

De juiste voorbereiding is het halve werk

Hecht u veel waarde aan een goed verzorgde tuin? Dan is een goede voorbereiding van groot belang. Het onderhouden van een tuin vergt vaak veel energie en tijd, maar uiteindelijk is het vaak wel waardevol. Het uitvoeren van onderhoud is voornamelijk belangrijk om de natuur niet zomaar zijn ‘gangetje’ te laten gaan. In de maanden maart tot en met mei groeien er al heel veel planten, maar dat betekent niet dat ze geen zware maanden achter de rug hebben. Een goede tip is het bemesten van de tuin. De bemesting zorgt ervoor dat de planten extra voeding binnen krijgen. Daardoor zijn ze sterker en worden schimmels, ziektes en ongedierte beter voorkomen.

Uw gazon goed onderhouden

In veel tuinen ligt het gazon in een centraal punt van de tuin. Daarnaast is het gazon ook een echte blikvanger. Het onderhouden van het gras is niet tijdrovend en daarbij verbetert het de complete uitstraling van uw tuin. U kunt heel eenvoudig het gras verticuteren. U verwijdert dan het dode gras en het mos. Als u van plan bent om het gras te verticuteren, kunt u het vooraf kort maaien. Houd wel rekening met de buitentemperatuur. Is het gras nat of is de temperatuur onder de 10 graden Celsius? Wacht dan met het verticuteerwerk. Dit brengt namelijk onnodig schade aan.

Snoeien, waarom moet dat?

Een van de beste tips die we u kunnen meegeven is het aanschaffen van een goede snoeischaar. In het voorjaar zijn veel gewassen toe aan een snoeibeurt. Controleer wel altijd vooraf per gewas of het een goed snoeimoment is. Snoeien is bevorderlijk voor de tuin op meerdere vlakken. Allereerst creëert u een mooi model voor de gewassen. Daarnaast voorkomt u wildgroei en bloeien de planten in het algemeen ook mooier. Als bijkomend voordeel kunnen de gewassen beter oogsten en u voorkomt verschillende ziektes.

Jongerius maakt uw tuin klaar

Wilt u liever de werkzaamheden laten uitvoeren door professionals? Dan bent u bij Jongerius Tuinen aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in verschillende diensten. Wilt u een nieuwe tuin laten aanleggen in Aalsmeer of tuinonderhoud laten uitvoeren? Neem dan eenvoudig contact met ons op. Komt u niet uit de omgeving? Wij zijn altijd bereid om mee te denken.

Tuinaanleg