Deze gewassen mogen niet ontbreken in uw tuin!

Een tuin is niet compleet zonder een aantal gewassen. Dit zijn de 4 gewassen die u niet in uw tuin wilt missen:

Eetbare gewassen die niet mogen ontbreken

1. Tomaten

Tomaten zijn een van de meest populaire groenten om te kweken. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en hebben weinig ruimte nodig. Tomaten kunnen worden geteeld in potten of in de grond. Zorg ervoor dat u water geeft wanneer ze droog aanvoelen en plaats ze op een plek met veel zonlicht.

2. Aardappelen

Aardappelen zijn eenvoudig te kweken en hebben weinig onderhoud nodig. Aardappelplantjes plaatst u in april of mei in de grond of in een pot met aarde op het terras of balkon. Geef ze regelmatig water, maar laat de grond niet uitdrogen. Oogst de aardappels wanneer ze groot genoeg zijn, ongeveer 10 weken na het planten.

3. Sla

Sla is eenvoudig te kweken en kan binnenshuis of buitenshuis geteeld worden. Slaplantjes doet u in april/mei in de grond of in een pot met aarde op het terras of balkon. Geef ze regelmatig water, maar laat de grond niet uitdrogen. Oogst de sla wanneer hij groot genoeg is, ongeveer 10 weken na het plantje plukt u ‘m oogstrijp!

4. Bonen

Bonen zijn eenvoudig te kweken en hebben weinig onderhoud nodig. Bonenplantjes plaatst u in april of mei in de grond of in een pot met aarde op het terras of balkon. Geef ze regelmatig water, maar laat de grond niet uitdrogen. Oogst de bonen wanneer ze groot genoeg zijn, ongeveer 10 weken na het planten

Siergewassen die niet mogen ontbreken

Een tuin zonder siergewassen is eigenlijk geen echte tuin. Siergewassen zorgen voor kleur, structuur en leven in uw tuin. Maar welke siergewassen mogen niet ontbreken? Hieronder delen we 5 siergewassen die je tuin echt niet mag missen!

1. Lavendel

Lavendel is één van de meest geliefde siergewassen. En dat is niet voor niets! Lavendel brengt kleur en geur in uw tuin. Bovendien is het een ontzettend sterke plant die weinig water nodig heeft. Ideaal voor in de zomer dus!

2. Geraniums

Geraniums zijn misschien wel de meest populaire sierplantjes. En terecht, want ze zijn ontzettend makkelijk te verzorgen en bloeien prachtig! Geraniums komen in allerlei verschillende kleuren.

3. Rozen

Rozen zijn de ultieme sierplantjes voor in de tuin. Ze symboliseren liefde en schoonheid, en dat is precies wat ze toevoegen aan de tuin. Rozen komen in allerlei verschillende soorten en kleuren, dus er is altijd wel eentje die perfect bij uw smaak past!

4. Margrieten

Margrieten zijn een echte klassieker onder de siergewassen. Deze vrolijke bloemen stralen meteen voorjaar uit! Margrieten zijn er in allerlei verschillende kleuren, dus u kunt er altijd wel eentje vinden die perfect past bij de rest van uw tuin.

5. Dahlia’s

Dahlia’s zijn misschien wel de meest opvallende sierplantjes die er bestaan. Deze bloemen komen in allerlei kleuren en vormen, waardoor ze altijd opvallend zijn in de tuin. Dahlia’s vergen wel iets meer onderhoud dan andere siergewassen, maar het resultaat is het absoluut waard!

Jongerius Tuinen legt jouw tuin aan in Aalsmeer

Zoals u heeft kunnen lezen is het kweken van gewassen niet moeilijk. Mocht u toch hulp nodig hebben bij het aanleggen of onderhoud van uw tuin, neem dan contact op met Jongerius Tuinen. Wij helpen u graag!